O nama

Planto je jedan od lidera i pionir u promovisanju, širenju brzorastućeg drveta Paulovnije u Srbiji.

U moru informacija kojima smo obasuti vezano za ovo brzorastuće drvo, teško je za neofita-početnika, odvojiti istinite od onih koje to nisu. Kako doći do pravih? Planto se i rodio iz te ideje da svojim saznanjima i iskustvom iskristališe ovu oblast tj, da da svoj mali doprinos. Daleko od nas i pomisao da se nadomestimo našim stručnjacima i domaćim institucijama. Potražite savet od njih, uvek je dobrodošao. Naš cilj je pre svega pružiti praktičnu podršku onima koji reše da se upuste u ovu lepu i novu avanturu. Tako da od nas nećete dobiti odgovore na sva pitanja jer ih zasada, nemamo, ali možete očekivati da ćemo sa vama podeliti ono što znamo i samo ono što smo iskusili. Ni više ni manje. A iz dana u dan je naše iskustvo sve veće. Ako vam je to u redu  ... izvolite, biće nam drago da pomognemo.

Osnovne aktivnosti Planto udruženja su:

  • Promocija, širenje i komercijalizacija brzorastućeg drveta Paulovnije Elongate i Paulovnije ShanTong, koje su glavni nosioci i okosnica naših projekata.
  • Komercijalizacija i plasman industrijskih sirovina (drvo, gradja, biomasa, peleti, stočna hrana ...) kao i finalnih proizvoda (nameštaj, burad, igračke, med i proizvodi id meda, itd ) od Paulownije.
  • Selektovanje novih hibrida pogodnih za naša podneblja se vrši i kroz Planto-rasadnik
  • Rasadnik "PLANTO" je upisan u Registar matičnjaka, šumskih rasadnika ukrasnog drveća i žbunja rešenjem ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uprave za šume br. 322-05-128/2014-10 od 21.05.2014. kao rasadnik ukrasnog drveca i žbunja. Rasadnik je specijalizovan za proizvodnju i distribuciju sadnica Paulovnije.
  • Udruživanje i kooperacija u cilju zajedničkog nastupa na domaćim i stranim tržištima.
  • Valorizacija neobradjenih poljoprivrednih površina u Srbiji kroz zasade Paulovnije Elongate i ShanTong.
  • Implementacija obnovljivih energija na području Šumadije i Pomoravlja, u domenu šumarstva.
  • Planto-rasadnik je specijalizovani rasadnje upisan u registar rasadnika

 

Planto vrši konsultantske usluge projektovanja i implementacije novih zasada kako na privatnim gazdinstvima, tako i za lokalne zajednice.

Planto se nalazi u srcu Šumadije, u Markovcu, na 100km od Beograda ka Nišu, pored autoputa (motel Stari Hrast). Dodjite, obidjite nas i uverite se na licu mesta.

DOBRODOŠLI

Paulownia