Planto Paulownia Invest

 

Planto pospešuje investiranje u drvo Paulovnije jer je dokazana isplativost ove investicije. Ako izuzmemo ekološku opravdanost i držimo se samo finansijskog aspekta, videćemo na sledećim primerima kolika je isplativost investiranja u ovakve zasade. Napominjemo da su svi faktori kao npr. brzina rasta, količina gradje smišljeno umanjeni kako bi rezultati bili što verodostojniji.

Nismo uspeli da odredimo i potencijalnu zaradu od nusproizvoda kao što su zarada od pčelarstva, proizvodnje hrane za stoku od lišća Paulownije, drvo za ogrev od grana i ostalih delova nakon seče. Ipak, treba ozbiljno računati i na ove stavke iako nismo zasada u mogućnosti da ih kvantifikujemo.

invest

Pošto su u Srbiji  privatne parcele manjih i srednjih veličina, tako smo i realizovali projekciju investiranja: na 20 ari (2000m2), tj. na hektaru (10000 m2).

Pogledajte naše finansijske projekcije:

za 20 ari (2000m2)

za 1 hektar (10000m2)

 

... naravno, iako radjene da budu što bliže realnosti, ovo ostaju samo projekcije čija ostvarivost zavisi od mnoštvo faktora. Ne uzimamo na sebe nikakvu odgovornost u pogledu ostvarivosti istih. Procenite sami ovu vrstu investicije i sami donesite odluku. Naši su je kooperanti doneli i krenuli na posao ... zasada se nisu pokajali.